♥ Zorg voor jezelf & voor de natuur

♥ Geef een duurzaam cadeau

♥ Gratis verzending v.a. €49

Zoek

♥ Zorg voor jezelf & de natuur ♥ gratis bezorging v.a. €49

Opbergsysteem voor etherische oliën DIY om flesjes rechtop te houden

Goed afgesloten en in het donker zijn etherische oliën lang houdbaar. Ik dacht dat ik mijn etherische olie goed had opgeborgen, maar het bleek dat sommige flesjes omgevallen waren en langzaam leegliepen. Dus had ik een opslagsysteem voor essentiële olie nodig. Hoe bewaar je flesjes etherische olie zodat ze goed blijven en zonder om te vallen? Eenvoudig doe-het-zelf project dat maar 10 minuten tijd kost.
Essentiële olie opbergsysteem DIY

Na het succes van mijn eerste distillatie van lavendelolie, had ik een luxeprobleem. Ik heb een opbergsysteem voor etherische oliën nodig. Hoe bewaar je flesjes etherische olie zodat ze goed blijven zonder om te vallen? Goed afgesloten en in het donker zijn etherische oliën lang houdbaar. Ik dacht dat ik mijn etherische olie goed had opgeborgen, maar het bleek dat sommige flesjes waren omgevallen en langzaam leegliepen. Dus had ik een opbergsysteem voor etherische oliën nodig.

Er zijn mooie houten kisten te koop of stoffen etuis met vakjes. Maar spullen staat hoog op de lijst van milieuvervuiling. Dit weekend bedacht ik dat ik zelf iets ging maken van materialen die ik al heb.

Hoe hou je de flesjes rechtop?

Het lastige was hoe de flesjes rechtop te houden. Tot mijn man met dit idee kwam, elastiek. Het wordt in de ICT gebruikt om kleine materialen te scheiden en het werkt. Ongelooflijk goed zelfs. Elk afsluitbaar potje of zakje is ineens goed genoeg om je etherische olie rechtop in te bewaren.

Essentiële olie opslag elastiek

Ik had een stuk van ongeveer 1,5 meter wit elastiek van 2 cm breed. Ik vouw het elastiek dubbel en naai het om de 2,5 cm dicht. Daarin past precies een flesje etherische olie van 3 mm. Je kunt de naad op verschillende afstanden maken, zodat je verschillende maten flesjes kunt opbergen.

De flesjes gaan er gemakkelijk in en uit, maar blijven op hun plaats. Je krijgt een treintje van flesjes die niet omvallen en in elke bak of doos kunnen worden opgeborgen. Gebruik zwart elastiek en de bak zelf hoeft niet eens meer donker te zijn.

Opbergsysteem voor etherische oliën Essential.blue

Opbergsysteem voor etherische oliën dat je kunt verwisselen wanneer je maar wilt

Je kunt het opslagsysteem voor etherische oliën uitbreiden met een nieuw stuk elastiek of meerdere afzonderlijke stukken nemen om verschillende soorten olie of verschillende maten op te slaan. Als het bakje te klein wordt, haal je het opbergsysteem voor etherische oliën eruit en doe je het in een ander bakje. Je kunt de flesjes ook bovenop elkaar zetten. Kortom: een duurzame oplossing voor voor een opbergsysteem voor etherische oliën waar ik erg blij mee ben.

Gratis e-book 6 DIY huidverzorgingsproducten stap voor stap

DIY huidverzorging gratis e-book

Ontvang nu je gratis e-book DIY huidverzorging

* deze info is noodzakelijk
Ik ga akkoord met * Je ontvangt ook inspiratie en tips via de mail. Je kunt je op elk moment uitschrijven.

Recente blogs

Ontvang nu je gratis e-book voor een meer ontspannen leven
* deze info is noodzakelijk
Ik ga akkoord met * Je ontvangt ook inspiratie en tips via de mail. Je kunt je op elk moment uitschrijven.
Picture of Mariette van Schaik
Mariette van Schaik

eigenaar van Essential.blue

Geef een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd met *