♥ Lavendel, Wol & DIY
♥ Duurzaam
♥ Gratis verzending v.a. €49

Hoe maak je lavendelzakjes in een driehoekige vorm

Gedroogde lavendelzakjes maken is makkelijker dan je denkt. Eerst probeerde ik een model met vier driehoeken en dat was een hele klus, totdat ik dit ontwerp vond. Ik vertel je hoe je gedroogde lavendelzakjes in een driehoeksvorm kunt maken of waar je ze kunt kopen.
hoe maak ik gedroogde lavendelzakjes

Gevuld met lavandula angustfolia, wordt het driehoekje rustgevend. De meeste lavendel die te koop is, is lavandin, het ruikt sterker maar is niet rustgevend. In mijn winkel verkoop ik – indien beschikbaar – lavandula angustfolia van mijn lavendelboerderij.

lavendelzakjes madeliefjes

4 Stappen om de lavendelzakjes te maken

  1. Knip 2 lapjes stof van 10×10 cm. In mijn geval ecologisch katoen met een print van madeliefjes.
  2. Leg de twee stukjes stof met de goede kanten op elkaar en leg een gevouwen lus van lint tussen de twee lapjes stof, zoals op de foto. En zet de lus in de hoek vast met een speld.

3. Naai vervolgens drie van de zijkanten aan elkaar. Vouw de overgebleven open kant naar de andere kant, naad op naad, en sluit aan één kant.

4. Draai de zak binnenstebuiten. Vul het zakje met gedroogde lavendel en sluit de hele kant van de nog half open zijde.

Lees over mijn lavendelboerderij in Spanje.

Ik beloof niet te spammen. Gemakkelijk uitschrijven.

Wat vind je van dit ontwerp? Heb jij al lavendelzakjes gemaakt? Laat het me weten.

Mariette van Schaik
Mariette van Schaik

eigenaar van Essential.blue

Geef een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd met *