♥ Zorg voor jezelf & voor de natuur

♥ Geef een duurzaam cadeau

♥ Gratis verzending v.a. €49

Zoek

♥ Zorg voor jezelf & de natuur ♥ gratis bezorging v.a. €49

Lavendel uitnodiging maak je zelf met echte lavendel

Kraftkarton en de volle kleuren van goed gedroogde lavendel gaan heel goed samen. Vandaag had ik zin in een klein doe-het-zelf projectje. Maak je eigen lavendel uitnodigingskaart van kraft karton en lavendel. Je kunt natuurlijk enveloppen en kaarten kopen, maar ik had toevallig nog kraftkarton. Bovendien kun je je lavendelkleurige uitnodigingskaart zo veel persoonlijker maken.
Essential.blue lavendel uitnodigingskaart

Kraftkarton en de volle kleuren van goed gedroogde lavendel gaan heel goed samen. Vandaag had ik zin in een klein doe-het-zelf projectje. Maak je eigen lavendel uitnodigingskaart van kraft karton en lavendel. Je kunt natuurlijk enveloppen en kaarten kopen, maar ik had toevallig nog kraftkarton. Bovendien kun je je lavendelkleurige uitnodigingskaart zo veel persoonlijker maken.

Wat je nodig hebt:

  • Lavendelbloemen op steel
  • Karton
  • Mes
  • Borduurgaren of -touw
  • Liniaal
  • Naald
  • eventueel knopen om de envelop te sluiten

Ik heb de envelop op maat gesneden met een mes. De kaart hetzelfde. De envelop is een lange flap met twee vouwen op de juiste plaats. Dan hoef je hem alleen aan de twee kanten dicht te maken. Ik heb ervoor gekozen om de envelop dicht te naaien met borduurgaren in een bijpassende kleur.

Heavenly Scent en Melissa lilac

Ik heb twee soorten prachtige lavendelbloemen uitgezocht: Heavenly Scent, zoals de naam al zegt, met een heerlijke geur en ook een prachtige donkerblauwe lavendelbloem. En Melilla Lilac, een angustfolia die zoet geurt en een mooie lila kleur heeft.

lavendel uitnodiging DIY
Lavendel Heavenly Scent (boven) en Melissa Lila verkoop ik in mijn winkel

Hoe bevestig je de lavendelstelen op je uitnodigingskaart?

Daarna was het nog een hele klus om de lavendel op de kaart te bevestigen.
Ik ben niet blij met alle opties die ik gemaakt heb. Uiteindelijk vind ik de lavendel uitnodigingskaarten die het eenvoudigst te maken waren, het mooist. Knip of prik een gaatje in de kaart, onderaan waar je de lavendelstengel in steekt. Ergens halverwege bevestig je het lavendel met hetzelfde borduurgaren, een strikje aan de achterkant en dat is het.

Essential.blue lavendel uitnodigingskaart
lavendel uitnodiging achterkant
achterkant

Nu moet ik mijn belettering oefenen zodat ik mijn kaarten kan versturen. 🙂

Als je van DIY projecten houdt vergeet je niet in te schrijven voor nieuwe projecten die gaan komen.

Lavendel badzout

DIY lichaamsscrub met lavendel en kokosolie

Hoe lavendelolie distilleren

Maak je eigen lavendelzeep met olijfolie

Ik beloof niet te spammen. Gemakkelijk uitschrijven.

Recente blogs

Ontvang nu je gratis e-book voor een meer ontspannen leven
* deze info is noodzakelijk
Ik ga akkoord met * Je ontvangt ook inspiratie en tips via de mail. Je kunt je op elk moment uitschrijven.
Picture of Mariette van Schaik
Mariette van Schaik

eigenaar van Essential.blue

Geef een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd met *