♥ Zorg voor jezelf & voor de natuur

♥ Geef een duurzaam cadeau

♥ Gratis verzending v.a. €49

Zoek

♥ Zorg voor jezelf & de natuur ♥ gratis bezorging v.a. €49

Maak je eigen lavendelkrans van verse lavandin

Deze maand nog een doe-het-zelf klusje dat alleen met verse lavendel gedaan kan worden. Namelijk een lavendelkrans. Als je net als ik van lavendel houdt, moet je het een keer proberen. En ik moet zeggen dat het resultaat me bevalt. Deze krans is gemaakt van Heavenly Scent lavandin en op onze mooie Spaanse voordeur ziet hij er heel goed uit. Ik zal je laten zien hoe ik de krans gemaakt heb.
duurzame cadeaus maken of kopen - lavendel krans

Als basis neem ik een cirkel van natuurlijk materiaal. En ik gebruik alleen ijzerdraad, geen plastic, alles natuurlijk. Als de krans op is, verwijder je het ijzerdraad en kan de rest op de composthoop.

De beste manier is om gelijke hoeveelheden van kleine bosjes verse lavendel te gebruiken. Ik bevestig het ijzerdraad aan de lavendelkrans en plaats een eerste bosje van ongeveer 15 lavendelbloemen op de krans en omwikkel ze met het ijzerdraad, direct achter de bloemen.

Plaats elke volgende bos over het ijzerdraad

De volgende tros wordt over het ijzerdraad gelegd, zodat je hem niet meer ziet. En zo ga je verder. Eerst probeerde ik korte stukjes draad te gebruiken, maar dat is een hoop gedoe en moeilijk om mee te werken. Mijn ijzerdraad bestaat uit 1 stuk. Zorg ervoor dat je rol draad kleiner is dan de krans.

In totaal is deze krans gemaakt van 35 bossen van ongeveer 15 bloemen, dus nu begrijp ik waarom deze lavendelkransen duur zijn, behalve dat het veel werk is, er zitten meer dan 500 lavendelstelen in.

Maak je eigen lavendelkrans

lavendelkrans op onze voordeur

Maar het resultaat is geweldig, toch?

Ik beloof niet te spammen. Gemakkelijk uitschrijven.

Ben jij iemand die altijd aan het knutselen is? Dan heb ik hier nog wat ideeën. En vergeet niet om je in te schrijven voor mijn nieuwsbrief hier boven. Deel uw doe-het-zelf-ideeën hieronder met ons.

Recente blogs

Ontvang nu je gratis e-book voor een meer ontspannen leven
* deze info is noodzakelijk
Ik ga akkoord met * Je ontvangt ook inspiratie en tips via de mail. Je kunt je op elk moment uitschrijven.
Picture of Mariette van Schaik
Mariette van Schaik

eigenaar van Essential.blue

Geef een reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd met *